Co jsou živé potraviny a jaké jsou jejich výhody?

Živá strava

 
Živé potraviny jsou organické – syrové, nezpracované potraviny, které jsou klíčem k dobrému zdraví a vitalitě. Jsou to dárci životní energie a léčitelé nemocí. Takové potraviny ve své přirozené formě jsou nezbytné pro fyzické, emocionální a duševní zdraví a vitalitu. 

Je dokázáno, že živá strava je nejzdravější strava na planetě. Proč? Protože když jíme potraviny v jejich přirozeném stavu, dodáváme tělu maximální výživu. A to je čím dál důležitější, protože kvalita naší potravy a dokonce i  ovoce a zeleniny se snižuje. 

Koncept živé stravy je snadný – syrové, tepelně neupravené ovoce a zelenina a naklíčené zrno, ořechy a semena. Je to zcela nový způsob stravování.

„Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl.“      Hippokratés                                          

Živá strava má mnoho výhod. V tepelně neupravených potravinách jsou zachovány všechny vitamíny, minerály, enzymy a fytoživiny, které se vařením snižují nebo ničí. Vysoká teplota při vaření ničí vitamíny, poškozuje bílkoviny a ničí enzymy, které jsou pro tělo prospěšné.

Existuje bezpočet přínosů konzumací živých potravin. Živé potraviny se osvědčily jako pomocníci při léčení mnoha chronických nemocí. Patří mezi ně: diabetes, migréna, astma, bolesti kloubů, fibromyalgie, alergie, kolitida, deprese, úzkost, rakovina a mnoho dalších.

„Nechť je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem.“                                                                                                               Hippokratés

Živá strava je nejlepší a nejchutnější způsob při  hubnutí. Konzumaci živé stravy poznáte i na pokožce, která získá zdravou barvu, oči budou jasnější a vlasy budou znovu lesklé a zdravé. Proces stárnutí se zpomalí, protože zmizí vrásky a vady na tváři způsobené předčasným stárnutím. Budete na svůj věk vypadat a cítit se lépe, protože vaše síla a energie se vrátí na úroveň mládí. Živé potraviny jsou plné enzymů a jak je známo, enzymy jsou „jiskry života“.

Někteří lidé možná chtějí provést dramatickou změnu ve stravování, nicméně doporučuje se pomalejší přechod na stravu, která je 80 až 100% živá. Je pochopitelné, že změna stravy může být náročná, avšak je třeba to učinit krok po kroku. Rozhodněte se a začněte provádět změny, které změní vaše zdraví a energii. Znalost vede k moudrosti a moudrost vede k moudrým rozhodnutím. Jak začnete zvyšovat procento živých potravin, budete mít více energie i při menších porcích jídla, protože živé potraviny mají nejlepší rovnováhu vody, živin a vlákniny, aby vyhovovaly vašim tělesným požadavkům.

V živých potravinách zůstává více chuti než u vařených potravin, takže není třeba přidávat sůl, cukr a koření, které mohou dráždit trávicí systém nebo poškozovat další orgány.

Příprava živé stravy nevyžaduje mnoho času na přípravu, takže trávíte méně času v kuchyni a dokonce i děti si takovou stravu mohou připravit sami. To dává dětem pocit sebevědomí a nezávislosti na rodičích. 

Pokud budete jíst jednoduše, aniž byste spojili příliš mnoho potravin dohromady, brzy dosáhnete úrovně, kdy již nebudete trpět zažívacími problémy, jako je: plynatost, poruchy trávení nebo zácpa.

Konzumace živých potravin je ekologická volba. Tím bychom ušetřili obrovské množství přírodních zdrojů a kolik stromů a zásob ropy by bylo možné ušetřit kdyby nebylo potřeba papíru a plastů používaných k balení zpracovaných potravin. 

Čím je potravina blíže k jejímu přirozenému a svěžímu stavu, tím více energie má, což znamená více léčebné a životní síly pro vás. Ovoce, ořechy a zelenina, které jsou čerstvé a nezpracované – jsou plné života a mají schopnost přenést svou životní sílu přímo na vás.

Pocítíte výhody a životní sílu procházející skrze vás.

Zdroj informací:   www.thelivingcentre.com

Napsat komentář