ACAI BIO

Bobule acai (Euterpe oleracea) roustou na palmách v brazilských a peruánských oblastech Amazonie. Tyto výživné bobule jsou dvakrát ročně sklízeny. V Brazílii acai palmy představují jednu z nejdůležitějších rostlin, protože toto ovoce je hlavní složkou stravy v této oblasti.

Aby se plody uchovaly v nejvyšší kvalitě suší se nasbírané plody pomocí mrazu. Bobule acai obsahují vysoké množství antioxidantů.

Pozitivní účinky bobulí acai

  •   vysoké skóre ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity/ Kapacity absorbce kyslíkových radkálů) – nebývalá schopnost vázat na sebe volné radikály a to pomáhá chránit buňky před oxidačním poškozením
  •   obsahují esenciální mastné kyseliny (kyselina linolová a olejová) – přispívá ke snižování cholesterolu a ke správnému fungování nervového systému
  •   obsahují široké spektrum aminokyselin (tyrosin, tryptofan, valin, izoleucin, lysin, fanylalanin,…) – které jsou nezbytné pro regeneraci
  •   obsahují fytosteroly (beta-sitosterol) – přispívají ke snižování cholesterolu
  •   mají vysoký obsah vlákniny – pocit sytosti
  •   zdroj vitamínů a minerálů – vitamín A, B1, B2, B3, C a jsou zdrojem minerálů fosforu, vápníku a draslíku
  •   fosfor zlepšuje strukturu zubů, kostí a buněčných membrán
  •   vápníkje nezbytný pro zdravou strukturu kostí a napomáhá při hojení fraktur
  •   draslík  udržuje v lidském těle rovnováhu mezi vodou a elektrolyty, udržuje zdravý krevní tlak
  •   spektrum vitamínu B přispívají ke správné činnosti nervové soustavy a jsou důležité pro metabolické procesy v těle
  •   vitamín C má antioxidační účinky které ochraňující buňky v těle, přispívá ke zdraví kardiovaskulárního systému, pomáhá při rekonvalescenci, podporuje imunitní systém a udržuje zdravé kosti, zuby, chrupavky, dásně a kůži. Podporuje nervový systém, je důležitý pro energetický metabolismus a transformaci potravy v energii a přispívá k absorbci železa z potravy.
  •   vitamín E je důležitý pro správnou funkci imunitního systému a zvyšuje obranyschopnost, aktivuje energetický metabolismus, pomáhá při regulaci hmotnosti, zvyšuje účinky vitamínu C a má antioxidační účinky.

Doporučené dávkování: 1-2 kávové lžičky denně (5-10 g)

Složení: 100% lyofilizovaný prášek z acai bobulí

Nutriční hodnoty v 1 dávce = 1 čajová lžička (5g)

Energetická hodnota       113 kJ/ 27 kcal

Tuky                                    2,7 g

z toho nasycené                0,75 g

Sacharidy                           1,6 g

z toho cukry                       0,05 g

Vláknina                             1,35 g

Bílkoviny                            0,5 g

Sůl**                                    0,01 g

*Referenční hodnoty příjmu

Forma:   Prášek

Obsah:   125g

Země původu:   Brazílie

Raw, Vegan, Gluten-Free, BIO kvalita

Cena:   529,- CZK       

 Použití: prášek lze použít do všech druhů koktejlů, nápojů, čerstvých šťáv, zmrzlin, dezertů, pudinků a kaší. Přidejte jednu nebo dvě lžičky a získáte tak energii a nutričně cenné látky na celý den.
 

Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte na chladném, temném a suchém místě. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Není určeno dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám.